Nuffnang

Wednesday, July 26, 2006

Doa ku

Photobucket - Video and Image Hosting


"Ya Allah, selamatkanlah umat Islam yg sedang sengsara diPalestin,
Afghanistan, Iraq, Chechnya serta diseluruh pelosok dunia
akibat dari angkara mungkar dan kekejaman musuh musuh Mu.
Peliharakanlah mereka, lindungilah mereka, kasihanilah
mereka dan berikanlah rahmatMu ke atas mereka"

Amin, ya Rabbal A'lamin."
May all of us get His blessing.



Sayyid Hassan Nasrullah, Pemimpin Hizbullah Lubnan. "Buat masa ini, kami belum memerlukan bantuan sukarelawan, senjata atau wang. Wahai saudara2 kami kaum muslimin, bantulah kami dengan doa dan munajat setiap detik saudaramu untuk kemenangan Islam dan kehancuran Israel. Bacalah Qulhuwallah setiap masa diselangi La Ilahailla Allah sambil memusatkan ingatan kepada kehancuran Israel". Sebarkanlah wahai saudara2 kami.

Monday, July 24, 2006

Aktiviti bulanan

Friday, July 21, 2006

Perkahwinan Nizam Jamat

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Antara gambar perkhawinan nizam, xsilap aku bulan 6 eh majlisnya...tapi baru hari ini baru bagi gambar kat aku..masa dia khawin aku pi kejap ajer..gi makan pastu blah.tapi masa angkat nikah aku pi eh..saja nak tgk cara angkat nikah org johor ni, mana tahu jodoh aku dgn org sini mana tahu...

Tapi mintak2 tak ler ya...jauh sangat ler nak nikah org sini...tapi kalau jodoh xleh nak wak aper eh...trima ajer eh..Angkat nikah sini sama ajer ngan negeri aku..Kawan aku sekali ajer,tok iman aku tgk bagus, xder eh tgk tertekan sangat..cuma tgk kawan aku tu nampak muka pucat eh jugakan...

Ape2 pun aku doakan dia bahagia ke anak cucu.....

Persoalan: Bila aku nak kahwin ni?????

Tuesday, July 18, 2006

I like U




Flash niditujukan kpada kekawan yang masih setia ngan aku...
Kawan blog ni....
Kawan Sekolah dulu
kawan Pejabat
Kawan Sekampung
Kawan baru kenal
Kekawan....
Peace

Friday, July 14, 2006

AKADEMI AL QURAN

AKADEMI AL QURAN
Photobucket - Video and Image Hosting

Semalam aku tgk AQ, persaingan makin hebat ni...kali ni semua power2 bacaan Al Quran.aku kagum ngan diaorang tu...Semalam last untuk ke peringat akhir..si pengacara yang kecut perut ajer semlm...Semalam yang bertanding Abd fahmi,Amirahman dan Anuar..dia cakap salah sorang akan terkeluar..rugi eh kalau tekeluar sorangkan sebab aku dgr semua bacaan best eh....tapi Alhamdulilah semua xkeluar..suka rasa mcm aku lak duk situ..haahhahahah...tapi kician fahmi bila pengacara AQ tu cakap dia terkeluar dia siap dah bagi ucapan selamat tinggal last kena tipu...aku bengang juga yalah wak memain gitu....tapi aku kagum ngan diorang releks ajer menjawap soalan siap leh wak lawak lagi..
Antara yang masuk ke peringkat akhir ialah...

Sharifah Khasif

Mohd Shukri

Amirahman Abas

Anuar Hasin

Azraie Abd Hak

Abd.Fahmi

Tapi yang aku minat kat bacaan Abd Fahmi..vote eh untuk dia okies...Fahmi ni org satu dearah ngan aku..Air muka dia sejuk mata memandang eh..beruntug dia, mesti ramai nak ambik dia wak nantu nnti..payah nak cari org mcm dia tu...mulut xpernah lepas drpada tersenyum...mmg bagus bdknya...semalam dia umumkan dia baru berjaya habis pengajian peringat diploma AQ...pas ni xsilap aku dia leh sambung kat Mesir...Alhamdulilah...
aper aper pun

VOTE ABD FAHMI
UNTUK VOTE FAHMI SILA KE LAMAN WEB TV9



Photobucket - Video and Image Hosting

Monday, July 10, 2006

Sayonara to Aming

Kawan aku dah selamat dah balik kg ..jd dia tgh holiday eh ni bestnya dia....selamat bercuti...

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting

Friday, July 07, 2006

Kesihatan Aming

Alhamdulilah...nampak nya pembedahan kawan telah berjaya...pembedahan ambik masa 3 jam dlm puk 3.00 hingga puk 5.00...lama siol tggu kat luar...tapi tak per hilang skit boring aku sebab dewan pembedahan tu dekat ngan tempat bersalin memacam perangai aku leh tgk...yang paling best tgk bakal ayah yg menunggu dgn xsabar anak nak dilahirkan...Aku tgk memasing ada yang cemas dan gembira...yg gembira tu mgkin kelahiran pertama kut...suka lah...cisss aku lak terbayang bayang lak aku duk tmpat tu..suka wess dpt anak ni...

Ape lak aku mengarut pasal bersalin lak ni...hahahaha..okies eh kawan aku pas oprate tu dia dlm mamai eh juga 6 jam baru habis ubat bius yang doktor bagi dan dia 6 jam juga xleh dibenarkan makan padahal dia dah dari semalam tak makan ...pagi tu dia sempat eh curi minum air xtahan dia cakap lapar...aku bagi jer...cakp tak per takper aku pun tak tahu menda juga..pastu doktor cakap bahaya mkan jika nk bedah ni..entah aku pun lupa aper kesannya....tapi okies ajer pastu tu...lepas bedah tu mmg dia xmakan mmg puk 11.00 mlm br leh makan...tapi mici ckp nak makan boleh tapi aper aper tanggung sendiri ..dia cakap mcm tu aku pun tak berani......

Tempat bedah aku tak pasti sebab lepas bedah tu ..kakinya kena simen dari jari hingga ke dekat lutut....jd xnampak ler...lepas bedah dia terus tidur xthn dah kut...ubat bius dia bagi mmg power dia sempat cakap dia tak sedar masa bedah tu..doktor cakap dia separuh sedar sepatutnya...entah dia cakap lps kena cucuk dia lupa terus...last sekali dia sedar lepas nak angkat dia masuk wad...masa tu sempat eh layan merapu dia...layannnn ajer..aku tahu dia dlm mamai ....duk cakap2 ngan dia tu tetiba ajer senyap...tidur eh tu penat ler tu....

Alhamdulilah kemarin 6/7/06 pagi tu dia dah sms kat aku cakap dia dah leh kuar...pastu ptg masa rehat sempat lagi aku gi pat dia ...kut kut dia boring kan..aku siap leh bawa nasi beraini kat dia...sebab semalam dia merapu nak makan nasi beraini...aku beli ajer...mmg banyak eh nasinya sebab aku beli nasi beraini paling popular kat batu pahat ni....semua kenal deh sebab dah masuk Majalah 3...aku gi kejap ajer..puk 2 kena balik sebab aku dah janji ngan pelajar nak ngajor mambo..terpaksa eh balik awal skit....

Puk 5.00 dia htr sms ckp leh balik dah ....kawan dia dah ambik...okies eh..malam dia duk pikir hari sabtu dia nak balik terengganu eh.....bagus juga dia balik sana leh juga mak dia jaga makan minum ..duk sini bahaya aku bukannya tahu makan yang patut dia makan dan xleh makan..leh juga duk kg lelama..best tu gaji masuk...hanya sebagai kawan aku hanya berdoa dia cepat sembuh ajer....dan tolong aper yang patut ajer.....

SELAMAT BALIK KG AMIN SEMOGA MUNG CEPAT SEMBUH LER KAKI TU...

Tuesday, July 04, 2006

Pembedahan amiNG 5/7/06

Pagi ni puk 7.30 aku dah datang kerja dah....datang awal sebab puk 8.15 aku kena hantar kawan aku pergi hospital batu pahat...sebab keesokannya dia kena buat pembedahan kat kakinya sebab salah satu jari xleh nak bengkok..aku kuar pejabat tak buat pergerakan pun...aku pergi ajer, bukannya lama...sebab esok aku mmg aku cuti...berkorban untuk kawan sebab aku ngan dia ni perantau kat tempat org...keluarga nya pun tak datang..bahaya juga xder orgkan..takperlah masa ni masa dia suatu hari nnti masa aku siapa tahukan...

Aku sebenarnya tak leh nak bayangkan esok ni..mcm mana ler dia kat dalam tu....perch mesti sakit...td aku hantar dia sampai masuk wad, aku leh eh tgk dlm tu mmg semua pesakit serius..semua kaki tergantung..Ya Allah xtahan aku nak nenguknya..memacam eh..dgn bau hospital mcm tu..aku dah naik pening dah...aku risau ni, malam esok kena teman dia..aku masa tunggu dia pembedahan tu aku tak kisah cuma...malam tu aku tidur sebelah pesakit yang serius....aku rasa mcm tak boleh tp aku kician lak kat dia ni...cuti dah ambik..aku tabahkan ajer..

Tak silap aku eh...pembedahan esok pagi kut..jd aku pi pagi eh...terpaksa serah tugas aku kat kawan aku..(maaf ya terpaksa menyusah kan kat kau din)...td mici ambik tekanan darahnya ajer kat kantil,tekanan darah dia okies eh 121 mmgh...

Dan jadinya...esok aku tak online eh....sebab aku cuti leh eh melepak kan diri di hospital..kut kut ada jodoh ngan mici mana tahu..sebab hospital batu pahat ramai mici pelatih huhuhuhu..kebanyakan mici pelatih kat sana dari pantai timur...Tapi aper2 pun doakan keselamatan sahabat ku esok.....WAwAWaWWAWA esok kena tidur kat dlm hospital...

Monday, July 03, 2006

Anak Saudara