Nuffnang

Monday, January 31, 2011

Aku Semakin Tua

Up ser angka ...Nampak aku dah boleh masuk golongan pakcik pakcik dah.....Selamat tinggal gelaran abg ni...Cepat sungguh umur pakcik meningkat tup tup dah 28thun skit lagi nak masuk 30 tahun...Wawawawawawa....
Aku ingat aku muda lagi eh, dulu bila org cakap umur 28 tahun tua nya org tu, bila dah dapat rasa umur 28tahun mmg betul lah dapat rasa lagi umur kita masih muda lagi..padahal  tua tapi xbangka ajer...Masa umur ni sesuailah aku nak kahwin...target umur dah sampai ni....Nak kahwin aku nak terus dapat anak...aku dah cemburu gila dgn kekawan aku asik asik citer pasal anak ajer...Tgk lah aku tujuk anak aku t..Tunggu..............

Aper semalam 30/01 tarikh kelahiran/kejadian aku...Sebab aku mcm biasa xpernah menyambut majlis aku ni...Jadi aku xkisah sangat lah bila aku menyambut nya dlm fb ajer....kah kah kah...seharian membalas ucapan dr kekawan...Terharu punya...mujur ada fb kalau xder jangan harap yang ingat tarikh keramat aku tu....Tapi adalah yang betul2 ingat...Terima kasih bebanyak....Semoga doa doa korang kat aku termakmul...Sebenarnya niat aku nak umumkan satu perkara penting bila sempena bestday aku ni..Tapi aku tangguhkan dl..


Semalam, sempena bestday aku kawan baik mengajak aku kuar dan menyambut bersama sama..romantiknya sampai lupa org kat kg....langsung tak terpikir lgsg..kejam sangat... hahhaaha.......
Kuar jelalan kat bpmall tanpa arah pastu masuk wayang tgk citer yang tanpa panduan....nampak sangat aku ni mmg gagal membuat keputusan pasal ni...jadi sebab aku xtahu nak buat aper...dia yg buat keputusan layan citer Khurafat...........


 Yang bertih jagung tu aku sorang ajer yang makan...lapar sangat seh...sambil layan citer best jg..aku xbagi pun kat kawn aku tu....sapo suh layan wayang dulu patut nya makan dulu..baru best......tu org yang belanja aku  belakang bertih jagung(ayat kg sangatkn)
 Layan ajer tu ajer citer yang ada...........
Saat ditunggu2 layan makan kat chicken rice shop....ingat nak makan secret recipe tapi aku xtahan lapar makan nasi lagi bagus..kah kah kah.....Nampak sangat nak jaga body makan makanan yang berkhasiat ajer...Sup sayur , nasi putih dan daging masak kicap ........

Friday, January 28, 2011

Susah Hati ni..........

Akhirnya aku dah pandai nak privatekan post aku....Aku xdelah nak private semua sekali, hanya cerita cerita yang tidak sepatutnya semua tau pasal aku ajer...Hanya insan insan terpilihlah....Jadi nak ngumpat pun sedap ni..Hhahahahahhaha..Jahat dop?......
Wak gapo ada blog kalau private...
Jawap aku saja nak private, kalau nak baca bayar lah(kalau xser bayar, klik kat iklan nuffnang tu...tu dikira bayar gop)..hahaaahhaahha....


Thursday, January 27, 2011

Hero Superman


Asik letak gambar ajekan hari ni lain skit eh...Aku nak letak video aku buat aksi Ganas skit..hahahhaha...asik extrem lah...Aku buat fly fox lain skit, biasa kalau buat flyfox kita ikat bahagian depan..Yang ni aku nak cuba lain skit....ikut belakang ala ala Hero Superman tu...Heronya sangat kan..hahahaha.....
Best nya kalau dapat main yang free ni...Kalau boleh semua nak main dan berkali kali...Sebenarnya aku join kursus hrod(entah apernya maknanya) kat ofis aku...3 hari 2 malam berkampung Sepang kat Nur bukit Unggul..Tempatnya mmg best ...
Aku nak citer lagi, tapi disebabkan gambar dlm ex-harddisk tinggal kat umah jadi kita layan video tak pernah di publish mana tempat...hehehee...

Jom layan.....Aku jadi superman Kelantan...............
video

Jom ke AUSTRALIA

Nampak kemajuan aku ni, dah mcm rajin nak update blog ni..Aku sebenarnya dah bosan ngan FB tu aku kembali ke blog...Dah xder nak tgk video menarik kat fb. Aku dah bosan baca kat post kekawan kat wall yang menda sama kekdg boring gila....Mgkin FB akan jadi mcm friendster jg tak?
Cewah pemuka cerita dah power skrg ni, dah lama xmenulis ni..rajin plk nak menaip.
Aku bukan nk cerita pasal ni, aku sebenar nak ucap terima kasih kat sepupu aku kerana bagi hadiah dr oversea...Best seh, setiap kali dia g jejalan/melancong  wajib aku dapat buah tangan dr dia...Tapi seronok juga mcm dia leh g melancong mmg rezeki mencurah curah...aku pun suka juga g melancong ni tapi xmampu ajer.. Kat Malaysia banyak lagi xpergi, nak g over sea ermmmmmmmmmm lambat lah...

Satu ajer yang aku suka ttg dia dan sama ngan aku...
sepupu aku ni xsuka heboh heboh kat org dia g memana2..Tup tup dah terbang...Biasa lah duk kg kan, bila g oversea, bising mcm mcm cerita "banyak duit lah", "membazirlah", "org kayalah" mcm mcm lah..Aku paham sangat lah ngan org kg aku...Lagi kalau ada perjumpaan mesyuarat tingkat...Fus.....
Kalau dulu klau ada org kg nak g oversea mesti buat majlis doa selamat, ajak org kg makan makan...Jadi sebelum nak g oversea kena habiskan duit nak wk  makan2 tapi sekrang xyah. Sekarang naik kapal terbang terbaik harganya kekadang berpatutan xmcm dulu mgkin harga sngat mahal....Sekarang sesiapa pun boleh melancong..kan kan kan..cewah mcm aku pernah pegi lak....

Ni lah buah tangan dr australia sebelum ni dah dapat dr london....


Aper pun terima kasih bagi baju yang cantik tu, bila pakai mesti org tanya kau pergi bila Australia..Penat aku nak menjawapnya....

Wednesday, January 26, 2011

Siapa kata aku TAK pandai Masak

Siapa kata aku xpandai masak....Pandai sangat....yolah ajer lah ibu ibu bapak bapak yaa.....siapa siapa nak ambik aku sebagai menantu boleh sesangat...

Sebab aku tgk kat blog kekawan yang lain cerita pasal masak (aku pun nak lah tujuk aku ni power memasak)kah kah kah....
Puan puan resepi saya hari ialah AGAR2 ROTI (tu pun aku ambik resepi dr

Puan FAFARAFA'S...Pengalaman pertama (myfirst time)memasak ni...
Sebab aku bercuti lama kat kg, jadi aku ambik masa masa terluang memasak boleh dilahapkan...mmg duk kg kerja nya makan.tidur,makan ajer . Bilabalik parit raja timbang (ambik naik 3 kilo) sekilo sehari.... Kalau duk sebulan aku rasa aku xleh jalan kut...obis....

 Dah ngarut pat lain dah....sebab kt kg aku dah ada 3g senang lah aku nak ternet menet....Aku copy resepi dr  Puan FAFARAFA'S...dan print aku follow ajer arahannya....Aku tolong bacakan mak aku yang buatkan ....xbestkan citer xder gambar ni...
 Kau tgk kertas tu, tulah resepi nya..siap ambik gambarnya senang nak buat contoh takut tersasar..Mmg aku follow gila xder pun tertinggal..kalau Puan FAFARAFA'S salah aku pun salahlah....Tgk kalau aku buat mesti jadi huru hara mcm ni...Biasalah myfirsttime..hahaahhaaaha..
 Ada ke dlm resepi ni letakkan kacang tanah goreng ni.....hahahhahaha jap jap nak check.....
Hahahaha...mmg xdelah tu gambar lain tu..tu mak aku nak masak tu..tersasar gambar ni...tgk umah aku asik masak ajer..jangan salah kan aku lah kalau tubuh semakin comel kalau balik kg....




Hasilnya TAraaaaaaaaaaaaa..................... 


  

Kretif tak aku..krawang2 yang aku buat kat kek ni.....bangga bangat...Tapi satu ajer, aku nak salahkan  resepi dr Puan FAFARAFA'S. sebab dia tak nyatakan kena  letakkan gula dlm tu...Aku ingat bila dah letak susu cair tu dah cukup manis tapi langsung xmanis.... Sepatut nya dlm agar agar tu kena curahkan gula dlm sekilo kah kah kah..Baru org pantai timur selera nak makan .....Sebab xmanis , dapat rasa lemak ajer jadi agak slow sambutannya.....Ok lah kan percubaan kali pertama....

Kalau korang cuba leh masuk dlm blog Puan FAFARAFA'S. Mcm resepi dia ..dah pandai masak sejak jadi Puan ni...hehhehehehehhe

Tuesday, January 25, 2011

K.E.M.B.A.L.I






Salam, kabare (jawapnya Waras) bukan xsegar tau...Kira sihat walafiat..Tu ajer bahasa Jawa aku pendai yang lain...Langsung xtahu menda...Duduk kat Parit King hampir 7 Taun tapi mmg xleh ingat satu pun...Bila dgr kekawan cakap jawa terus terngaga...Bila aku cakap kelantan ambik korang ada paham...

Lama bebenar tuan hamba xmengupdate blog, agak agak bila dah tutup kejap ni pasni org ingat blog aku dah tutup kut...Tapi sebab ramai sangat bertanya bila aku nak update blog..Rasa terharu lak walaupun xramai yang follow tapi ada lah yang follow aku ni kan...Walaupun ejaan, tatabahasa aku selalu salah alhamdulilah ada juga menerima..Hahahhaha..Terbayang terus aku ni artis ..KAH KAH KAH KAH...
Jangan marah pak encik....

Sejak aku meninggalkan dunia blog ni aku sebenarnya banyak menda berlaku dlm hidup aku terutamanya Tahun 2010..Akhirnya aku telah membina dunia baru dlm tahun 2011..
Nak kongsi tapi segan..tapi aku kan ceritakan pelahan pelahan aper yang berlaku dlm 2010..

2010 Tahun paling banyak aku balik kg...
2010 aku _ _ _ _ _ _
2010 kursus paling banyak....kah kah kah
2010 Temuduga untuk balik kg paling banyak..SPA 2 KALI...tapi haram jadah satu pun xboleh.......
2010 ramai kekawan aku menamatkan zaman bujang..bila lah aku kahwin agaknya ni.
2010 aku dapat anak saudara baru...
2010 bawa jejalan family aku

Ada banyak lagi, tu lah aku ingat...Mungkin aku sambung lain kali.........