Nuffnang

Wednesday, January 26, 2011

Siapa kata aku TAK pandai Masak

Siapa kata aku xpandai masak....Pandai sangat....yolah ajer lah ibu ibu bapak bapak yaa.....siapa siapa nak ambik aku sebagai menantu boleh sesangat...

Sebab aku tgk kat blog kekawan yang lain cerita pasal masak (aku pun nak lah tujuk aku ni power memasak)kah kah kah....
Puan puan resepi saya hari ialah AGAR2 ROTI (tu pun aku ambik resepi dr

Puan FAFARAFA'S...Pengalaman pertama (myfirst time)memasak ni...
Sebab aku bercuti lama kat kg, jadi aku ambik masa masa terluang memasak boleh dilahapkan...mmg duk kg kerja nya makan.tidur,makan ajer . Bilabalik parit raja timbang (ambik naik 3 kilo) sekilo sehari.... Kalau duk sebulan aku rasa aku xleh jalan kut...obis....

 Dah ngarut pat lain dah....sebab kt kg aku dah ada 3g senang lah aku nak ternet menet....Aku copy resepi dr  Puan FAFARAFA'S...dan print aku follow ajer arahannya....Aku tolong bacakan mak aku yang buatkan ....xbestkan citer xder gambar ni...
 Kau tgk kertas tu, tulah resepi nya..siap ambik gambarnya senang nak buat contoh takut tersasar..Mmg aku follow gila xder pun tertinggal..kalau Puan FAFARAFA'S salah aku pun salahlah....Tgk kalau aku buat mesti jadi huru hara mcm ni...Biasalah myfirsttime..hahaahhaaaha..
 Ada ke dlm resepi ni letakkan kacang tanah goreng ni.....hahahhahaha jap jap nak check.....
Hahahaha...mmg xdelah tu gambar lain tu..tu mak aku nak masak tu..tersasar gambar ni...tgk umah aku asik masak ajer..jangan salah kan aku lah kalau tubuh semakin comel kalau balik kg....




Hasilnya TAraaaaaaaaaaaaa..................... 


  

Kretif tak aku..krawang2 yang aku buat kat kek ni.....bangga bangat...Tapi satu ajer, aku nak salahkan  resepi dr Puan FAFARAFA'S. sebab dia tak nyatakan kena  letakkan gula dlm tu...Aku ingat bila dah letak susu cair tu dah cukup manis tapi langsung xmanis.... Sepatut nya dlm agar agar tu kena curahkan gula dlm sekilo kah kah kah..Baru org pantai timur selera nak makan .....Sebab xmanis , dapat rasa lemak ajer jadi agak slow sambutannya.....Ok lah kan percubaan kali pertama....

Kalau korang cuba leh masuk dlm blog Puan FAFARAFA'S. Mcm resepi dia ..dah pandai masak sejak jadi Puan ni...hehhehehehehhe

2 comments:

feresa~* said...

pergh..pandai masak ni..kompom dah sampai seru..:)

dav_perantau said...

kompon berseru seru ni.........
aper pun cik feresa dulu akan menunaikan seruan tu....