Nuffnang

Friday, April 23, 2010

Zaman dah berubah

Zaman dah berubah..Tu ayat dlm iklan selalu aku dgr...Tapi yg sedihnya aku masih lagi tak berubah berubah ni....Mcm ner tu...

Berubah mcm ner tu?

Sebenarnya aku teringin sangat berubah dr segi kemajuan teknologi sebenarnya..Aku nak sangat guna hp yg hebat hebat mcm Iphone tu....Tapi xmampunya nak beli, bila rasa teringin beli..terus aku ingat menda lain banyak lagi yg penting2 ni.....Mlepas lah juga...Walaupun dlm terpksa, takper skrg ni aku tgh usaha mengumpul dana sebanyak mungkin suatu hari nnti aku akan beli jua.Tunggu lah wahai iphone ku.....

Yang satu hal, ada lagi nak beli ni...wawawawa aku selalu berangan nak beli kamera digital dsr tu...Fuss, bila tgk laman web kekawan yg ambik gambar semua lawa lawa..Jadi teringinnya nak ambik gambar lawa lawa utk tatapan sendiri..Pastu bila dah mahir rasa mcm nak buat bisnes lak..Ambik gambar org nikah...Besar betul impian aku...seblum ni aku pernah apply kursus fotografi dah lulus pun..Cuma yg bengong tetiba lak pihak pengurus kursus batalkan kursus tu dia bagi alasan peserta tak ramai...Panas seh aku rasa nak g tumbuk ajer muka pengurus tu, tapi xleh sebab dia duk jauh kenal pun tak...Dia xtahu ssh payah aku nak dapat kelulusan dr pat kerja aku ni..bertebal muka nk metak tandatangan bos...senang senang ajer dia cancel, sekrg aku dah blacklist dos syarikat tu...Org melayu bila dah maju sikit dah mula beralagak...Tapi xperlah aku belajar slow slow sendiri kat dlm internet..belajar sahaja xder guna juga jadi aku teringin sangat nak beli kamera tu....kalau ada org bagi hadiah bestnya....takper tu dlm perancangan dlm mengumpul data juga
(skrg aku guna kamera pat kerja aku utk belajar tapi skrag bos aku lak gunakan)


Kalau aku nak beli barang ni, jangan korang ketawa lak..aku xder lah nak beli sangat cuma teringin ajer nak menggunakannya...nak tau aper aku nak beli laptop Apple. Tapi aku sedar aku xmampu jadi aku hanya mimpikan ajer..dapat apple ni xtahu lah leh guna kan tak...tapi yg pasti kalau dapat guna apple best utk edit gambar seh...tu tujuan aku sebenarnya...


Doakan lah moga aku dapat membeli smua barang aku inginkan...Semoga Allah SWT murahkan rezeki aku..Aminnn

8 comments:

jiha said...

ha'ah..zaman dah berubah...cm kO akn berbah status xlama lg...hahahhahaha

dav_perantau said...

pandai lah kau ..nak buat gosip..aku saman kan baru tau..

jiha said...

lorr..bende yang btol..dn bnde baik..wat pe nk gosip2 lak...

Ellie said...

banyaknya impian...tapi rasanya impian yg satu tuh akan terlaksana tak lama lagik tuh....hehehehe

ENoMaTSeNsEi said...

haha...beli be..jange dop beli....

dav_perantau said...

Jiha -- pandai tol buat cerita......

dav_perantau said...

Kak Elie-- impian hok mana ser ni..harap tercapai eh..dah lama tunggu ni....

dav_perantau said...

eno eno eno eno---nak beli guano dana xckup lagi..