Nuffnang

Wednesday, February 09, 2011

Kempen Tak Nak Makan Nasi

Jom kita sama sama diet, jom sama sama buat kempen xnak makan nasi selama sehari..Hahahaha..Dah perut melayu xleh nak ngelak nak juga makan nasi.
Andailah aku dapat hindari makan nasi selama seminggu agak2 berapa kilo yang turun ni..
Tengah semangat nak kuruskan badan (ialah nak jadi pengantin)hahahhahhaha.....nak wak gosip eh tu....


Sekarang ni hari hari turun jogging nak lawan cik feresa dia kurus gila skrg ni...Entah petua ape dia guna kan nya...Aku ada usha usha gop nak dapatkan petuanya...kawan dia cakap dia g berenang kat kluang ..aku nak berenang kat parit lah nampak gayanya pasni(balik terus tergaru garu)..Mgkin dia pun buat kempen xnak makan nasi kut...

Start hari ni aku akan merasmikan kempen tu, siapa nak join jom.. kalau pengsan atau meracau jangan salah kan aku lak...Badan aku pelik betul eh, bila aku g senaman hari hari bukan semakin kurus, makin naik ada lah....(nak cakap badan berketul ketul masuk gym katakan)...Jadi aku xnak lah badan besar, nak juga lah pakai baju fit tu..ala ala g*yboy(aku x ok) pakai tu..hahahahhahaha...

Andai lah lemak ni dapat buang dgn picit ajer kan  senang kija..mana mana tempat yang banyak lemak tu cucuk ngan jarum pastu picit dan tekan tekan skit kuar lemak yang tak guna tu..Senang nya xyah lah nak bersusah payah nak senaman....lagi lagi bahagian perut....nak nya perut flat mcm dulu dulu(dulu terlampau kurus bangat...segan lak nak letak gambar dulu)....skrg ni hancur ada ajer  One pack....Org lain six pack aku one pack ajer....waaaaa...

Tak per takpe aku nak teruskan kempen aku sekarang kempen xnak makan nasi selama yang mampu...Aku ada usha satu laman web dari bahagian pendidikan kesihatan..Dia ada bagi info contoh menu kesihatan...
Ada banyak lagi menu nya ikut kalori...Boleh layari laman web ni 

7 comments:

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

wah!bagus nie!!hahahah

dav_perantau said...

aper lagi jom eh....join sekali

feresa~* said...

wah..good2..sy dah xdiet dah..hu..dah naik dah berat..sbb x pi gym hu..nak kurangkan bdn formulanya ialah jgn mkn nasi & elak mkn berat time mlm (mkn buah @ minum susu je) dan buat senamam kardio 60-90min setiap hari untuk kurang 1-2kg seminggu. (senaman 60-90 min bleh dipecah2kan..)

pagi=30min/40min
lunch=30min/20min
ptg=30min/40min

total=90 min/100min

:: so mission accomplish 90@100 min per day..


jom start diet balik..yey!

dav_perantau said...

habislah pasni mengembang kembali lah...lamanya nak senaman..contoh senaman aper tu..xkan nak g berenang kut..kah kah kha

feresa~* said...

hu..2la..dah naik balik dah bdn ni..hoho..apa2 senaman kardio..xsemestinya berenang..joging atau jalan cepat pun leh

dav_perantau said...

hahahaha...patut lah sekarang ni jalan cepat..kekadang xsempat nak kejar..hehehhe

feresa~* said...

hoho =p