Nuffnang

Wednesday, August 22, 2007

Perjalanan kE Kuala Lumpur

Ni baru nak citer perjalanan pi kl...mmg semangat ni pi jejalan ni lelebih lagi kawan seumah aku balik kg jd aku pun xtahu g mana jd aku pi umah kawan kat Kajang ajer eh.....
Sebab minggu aku g tu jatuh pada cuti sekolah dan universiti jadi tiket bas xder....pada yang sama aku banyak tawaran dari kekawan utk join diorang..

01. Seorang tu ajak pi jejalan kajang
02. Akak aku suh naik pd umah dia
03. Kawan aku ajak pi kuantan dan perak
04. Sepupu aku suh g Melaka
05. Kawan seumah aku balik kg sama

Last2 aku g naik kl...mmg aku berhajat lama dah nak pi jupa kawan aku kat sana dah alang2 dia ajak aku teruskan.....
Penjalanan aku agak sulit skit sebab tiket dah habis kat batu pahat jadi aku ambik keputusan naik kat segamat..g segamat pun tumpang kawan yang ajak nak pi kuantan sama hari ngan aku tu ...sampai sana puk 10.00 pagi mujur lah ada tiket puk 12.00 terpaksa eh tunggu 2jam kat setesen bas tu seseorang lak ....
Akhirnya sampai juga kat perhentian serdang...masa tu agak rumit skit sebab aku tak biasa pi sana nak sampai kat sana tu agak pening juga...aku tawakal ajer...Alhamdulilah sampai juga...
Sampai ajer umah dia aku tidur terus sebab aku mmg betul2 penat ngan pejalanan aku tu...
Pas isyak aku gerak pi putrajaya tgk pertandingan bunga api eh..mmg show eh...
Masa perjalanan balik tu mmg jalan jem sesangat .....dari putrajaya kawan aku bw aku jejalan kat up town ker tak ni.....kedainya kalau kat kelantan mcm wakaf cheyeh...kedai tengah malam...barangan agak murah2 juga eh kut...sempat beli lampu ajer...
Balik dari situ terus balik umah terus penat sesangat ...aku sempat tidur kat dalam kereta..kian kat kawan aku drive seseorang....
Paginya mcm biasa eh lewat skit bangunnya...puk 11.00 baru kuar pi jejalan..Kali ni mmg betul betul jejalan eh..sebab kawan aku xnak bw kereta sebab dah tau sesangat jalan jem...jadi aku naik LRT DAN KOMUTER..mula g kat the times pas g sana g low yet nak tgk laptop sebab sepupu aku nak beli laptop....aku pi sana kejap ajer...
Naik LRT g SOGO lak...kawan aku cakap ada jualan murah ....bajet dihati xnak beli ape2...cuma nak pi jejalan ajer....pastu akhirnya aku tergoda terbeli baju dan seluar sebab barangan mmg murah.....
Aku dah janji ngan kawan nak jupa kawan aku kat midvalley naik komuter terus pi sana...lama tul xjupa kawan aku tu ....sebab lama tak jupa akhir terubat rindu kat dia ..ahaks..@#$%%^^&&*(%^%^%#%@.....
Sempat jupa kejap ajer sebab dah lewat sesangat dah ni...turun tghari balik malam tu....
sempat eh aku bagi kat dia bagi hadiah kat dia...harap dia dapat simpan menda tu sampai bila2....

Entah puk berapa sampai dumah....tapi kawan aku bagus sempat memasak lagi....lepas tu kawan aku seorang lagi yang dari perak sampai dah..aku dah janji nak pi balik sama kat johor...Nak tau puk berapa aku ngan dia balik puk 4 pagi...adus penat sesangat kician lak kat dia drive sampai ajer kat air keroh tidur xtahan....akhirnya sampai juga sini puk 8.22 pagi...Jadi lewat eh aku pi kerja hahahahahha.....satu ofis dah kecoh sebab aku xder kat bilik sebab tempat aku ada kursus php....

Tu ajer perjalanan aku ke kuala lumpur....kemungkinan ada satu hikmat aku pi sana...

3 comments:

faisal said...

slm bro, waa bestnye gi trip naik kenderaan awam,huhu...aku ni kekadang sampai teringin naik bas,hehee...sejak dari sekolah menengah dah tak penah naik bas lagi,huhu...

dav_perantau said...

ahaks...mmg best eh..lelebih lagi aku ni jenis tgk gelagat org...tapi satu ajer naik kenderaan awan ni penat wow...dan boring nak sampai....

sajidah said...

berjalan sampai lupa jg lab!