Nuffnang

Friday, November 16, 2007

Kerja+Main+Serabut+Risau=Ting Tong

Dah lama tak update blog aku ni....Biasalah Akhir Tahun ni...kekadang tak tercapai akal mu(elyana punya tajuk lagu daaa)

Akhir tahun mesti pelajar final..jadi aku juga yang sibuk yang di lantik sebagai pengawas..aku dah xnak dah jaga periksa pelajar...penat nak round satu dewan tu...kalau kecil xper..dah lah xder elaun.....cuma dpat air dan roti ajer jaga 3 jam..
3 jam tu pengawas tidak dibenarkan duduk ..kena round ajer..nasib eh dapat ketua pengawas yang lurus sendul......pengawas yang lain dah naik menyampah dah...

aku bukan nak protes tapi dlm dewan tu kan ada cctv dan yang jaga dalm 10 org...xperlu lah semua kena jalan kan.....tapi aku ni malas nak layan..aku duduk juga siap leh ambik gambar lagi....sabar eh ..Dalam minggu sibuk/serabut ngan Audit ISO aku sempat lagi layan bowling...aku mmg malas nak pikir sangat lelebih lagi cuti mggu ni...pastu aku mmg btul boring sbb kawan seumah aku xder....awek dia datng nk jupa...bestnya ada awek ..bila lah nak merasa berdating ni...ahaks...

Ni HAH...anak mat salleh berkulit gelap....hati tgh hangat kalah ..aku jug tak kalah dan tak menang..

Aku lagi mmg betul xpandai nak main ...aku kenal pemainan bowling umur 22 tahun..senang citer sejak kerja kat johor ni eh....kat kelantan ssh nak main2 menda mcm ni...

Tgh !!! layan ajer perangai bebudak ni.....

Hari tu aku ada buat pelupusan pc makmal aku ni...Jadi ni eh komputer baru yang diganti.....Bila aku tgk pc ni aku dah xder mood dah....ACER...Awas CEpat Rosak...

Tapi satu ajer yang canggih skit...sekarang ni semua monitor flat skrin..ringan skit nak angkat..

Setakat ni pc ni tak pasang lagi.....Ada satu barang lagi xsampai.....meja...sekarang aku letak mcm tu ..tunggu masa org pasang ajer....kita tgk nnti berapa yang ok ni....aku malas nak lyan dah pasal pelupusan ni..
Bnyak lagi nak pikir ni:
Audit blum setel lagi, fail aku dah serabut....(azam taun depan aku nak buat susun fail baik2 punya)
Kena buat bajet utk 2008 ni....aper lah nak beli taun ni....
Paling penting STK(Penilaian Prestasi tahun 2007)utk proses pergerakan gaji tahunan 2008....
tak sempat nak buat lagi...tgh mengira masa bagi audit...mintak2 tak kena....
Tarikh perkahwinan akak aku dah nak dekat dah....xsabar nak balik kg ni.....










2 comments:

arsaili said...

salam..lawak jer ACER..awas cepat rosak..betul tuh..ekekeke..sy pakai laptop acer gak...tapi nak wat guano..tu yg kira murah...uhuhuh..apa laptop yg paling tahan aa fiz?

dav_perantau said...

ahaks...acer mmg cepat rosak kalau xjaga ngan baik2....tapi mmg murah ...jangan sesekali buat kasar keatas nya...ahahahaha...
kalau nak molek laptop ni guna barangan hp...puashati..tahan lama...tapi mahal eh...tu ajer masalahnya..mahal..