Nuffnang

Thursday, February 21, 2008

Hidup Seorang Perantau

Hidup aku sekarang ni jalan terus berjalan...sampai bila nak berhenti??...tu xtahu...
Selagi aku bujang selagi tu aku terus merantau...kenal tempat org...pengalaman aku akan ku kongsi buat anak anak aku.....(ceh ceh bila tu nak kahwin xtahu lagi tunggu dan lihat ajer eh)...

Sebenarnya aku tgh merancang memastikan masa/cuti utk balik kampung utk balik mengundi...
Balik batu pahat plk, mak ayah aku nak datang sini plk..Nak tgk umah aku kat sini...Adus umah tak kemas lagi, pastu kena naik pd plk, g bangi umah2 akak akak aku tu...Penuh jadual bulan 3 ni..Pening nya...
Susah hidup merantau ni.... Bila ingat aku ni seorang perantau pasti aku ingat lagu Black Dog Bone.. Tajuknya Joget Bujang Di Rantau
Joget Bujang Di Rantau
Rindu si pungguk pada sang bulan
Tidur tak lena makan tak lalu
Ketika dirimu di rantauan
Jagalah tingkah laku
Tupai melompat didahan tinggi
Air yang jernih nampaklah bayang
Haruslah kau pandai ambil hati
Dirimu kan disayang
Oranglah bujang kalau di rantau
Jangan suka menyombong bangga diri
Kalau memburu si anak rusa
Janganlah sampai ke hujung tanjung
Buatlah baik taburkan jasa
Namamu kan disanjung
  • Balik Mengundi
  • Bawa Family aku g Temerloh
  • Gi bangi dan PD
  • Aku periksa PTK

1 comments:

wan sajidah said...

wa...family nak melawat... :))