Nuffnang

Wednesday, May 28, 2008

Cuti Lagi daa

Hai.......Lama gila aku cuti tak pernah aku cuti selama ni...biasannya aku cuti hari raya ajer yang lama..ni cuti sek pun aku cuti...biasanya bersebab lah aku bercuti lama ni..

Aku xleh nak cerita lagi sebab aper aku bercuti lama ni....bukan nak berahsia tapi sekarang satu ofis dah dapat tahu aku punya blog...Mcm xbest plk aku citer kat sini.....Entah lah dia tahu ker atau buat2 tau xtahu lah kan...

Dalam perancangan mmg lah aku balik kg, tapi bukan hari selasa tapi hari jumaat..pada hari cuti wesak minggu lepas aku dapat panggilan yang membuatkan hati aku serba salah nak buat pilihan nak ikut atau pun...Setelah aku pertimbangkan aku terpaksa ikut juga bagi memenuhi hajat dihati dah keluarga aku...aper rahsia tu?... aku boleh bagi tau tapi nnti nnti eh, kang aku bagitau kat sini tak pepasal bising satu ofis...tekanan aku ni...

Selasa lepas aku gerak dlm puk 11 pagi juga, sorang2 drive penat tu...nak buat macam ner begini lah perantau...hahahhaha...aku sampai agak awal juga lah dlm puk 7 petang mcm tak percayakan hanya 9 jam ajer...biasanya 10 jam atau 11 jam mgkin jalan tak sibuk tu cepat sampai.....

Malam nya aku dah prepare utk keesokkan yang agak penting bagi aku..


Mcm biasa bangun tidur pepagi gosok baju, ngan harapan yang utk menempuhi dugaan ni..Alhamdulilah kat sana kawan aku banyak tolong aku setelkan..Aku ucapkan ribuan terima kasih kat Kuman kerana banyak tolong aku...


Hari seterusnya mcm biasa eh aktiviti aku jd pemandu yang berjaya kat mak ayah aku..diorang dah rancang awal2 dah nak pi jalan umah mak saudara aku....kalaau bagi penilaian tahunan mmg aku dapat 100% eh.....aku balik kg xdapat nak g jejalan kelain kecuali dengan mak ayah aku..Petang2 g kebun, kenariah aku tu dah mcm aper dah....Habis dia sumbat dengan anak pokok getahnya, anak pokok pisang..Mujur kenariah aku ni bumbung tinggi ...Aku tak kisah sangat.....



Walaupun aku sibuk menjadi pemandu yang berjaya...aku xlupa kekawan sek...aku sempat lah mengloloskan diri dr umah time mak ayah aku xder aktiviti...aku turun maqrib puk 1.00 pagi baru aku balik...sempat eh juga main bowling kat kota bharu...memula aku nak rasa main bowling kat kbmall xleh penuh lah plk....terpaksa lah aku main kat sebelah hotel perdana..situ pun aku first time main juga, tempat nya mmg teruk leh hisap rokok lagi...Open ajer nak hisap...Malam tu ramai malam sabtu, kat sana cuti...Layan eh juga..


Keesokan petangnya...sepenuhnya kat keluarga aku eh...kenduri umah mak saudara aku kat jeli...sepupu aku kahwin tu tujuan kedua aku balik kg semata mata kenduri dia eh ..umur bawa aku setahun..tapi dah kahwin mcm biasa kalau tempat kenduri mesti punya dapat soalan cepu emas...Apis bila lak nak kahwin ni?.....Jawapan aku senang ajer...masih single lagi....hahhhahahhaha......

Aper pun Aku nak ucaplah SELAMAT PENGANTIN BARU buat mekcik dan suami..
P/s: Hari sabtu ni g melaka lagi p hantar menantu kat sana...Sebab aku dah dekat...aku pergi ajer...Mak ayah aku pun turun sama.

7 comments:

FaDLi said...

la.. bakpo mu bubuh gmbr tu.. carik la gmbr lain.. malu2... eh! gmbr2 hok lain mu share mn?

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

lor...dah ramai tau??siannya...:D apa cerit blk kmpg??smpi xleh nak citer kat sini...ni yg nak kena korek mendalam nie... :))

dav_perantau said...

to fadli : laaa xleh ko..nak kena edit lah tu..tgk eh lagu mana..gambar aku share dop upload lagi...nnti yaa fadli..

to wan sajidah: ah ha, biasalh guna line sama biasanya dapat detect......adalah rahsia...kalau dlm kerajaan muka depan fail dia tulis SULIT.

FaDLi said...

kena edit tuh.. mesti.. malu i.. hehe..

TokNabe said...

oooo....cuti skolah ari tu kelik kg jugak ler.. hehe mesti ada keje penting tu. Ambo pun ado kelik tapi tak lama dale 4 ari jah.

FaDLi said...

gmbr lum upload ko? nanti sms aku k.. nk tgk gak...

FaDLi said...

dpt dh gmbr2 tu.. TQ..