Nuffnang

Tuesday, May 13, 2008

Wargame di Legenda Taman Negara Johor, Gunung Ledang

Pada 9 hingga12 May 2008 aku telah join satu kursus yang disertai oleh semua staff kat tempat aku kerja....Tak kira prof, Dr. pensyarah, juruteknik, pra dan kerani semua wajid hadir ke kursus tu...Walaupun di wajidkan ada juga tak datang... Biasalah banyak alasan diorang..Tujuan adanya kursus ni utk merapatkan hubungan antara staff fakulti aku ni....Kursus ni ala ala family day juga...
Aku bertolak puk 3 dari fakulti ke Lagenda Taman Negara Johor, Gunung Ledang

Kang btul ramai yang tak datang tgk dlm bas banyak tempat kosong..Tapi kebanyakan diorang pergi sendiri ngan kenderaan....
Sampai kat sana agak lewat juga dijangka puk 4.00 ptg program dah bermula tapi dlm puk 5.30 juga baru sampai tak silap aku eh...
Dah ajer sampai terus ke dorm kena bayar RM 10 bagi kunci almari....nnti nak balik duit tu di kembalikan..

Disini lah Dorm lelaki...tempatnya mmg best sebelah dorm ni leh dgr bunyi air terjun..Kaki gunung ledang katakan....Yang tuala warna hijau tu, tu katil aku tidur sebelah tingkap lagi.....

Selesai ajer kemas bilik tidur terus ajer kena g bilik kuliah bagi dgr ceramah....Bukan ceramah pun cuma dgr penerangan program dan aktiviti membentuk profil.

Sepatutnya malam nya aktiviti Nightwalk tapi dibatalkan sebab masa tak sesuai..

Jadi malam tu adalah aktiviti membentuk profil Minda..Pastu ada mainan yang mana utk menilaian ciri2 pemikiran minda..Cara cara
  1. Pilih 8 kreater kita yang terdpt dlm gmbr yang kita suka dan bagi 20 Markah
  2. Seterusnya carikan lagi 8 lagi yang kita suka tapi agak kurang eh dan bagi 12 Markah
  3. Pastu cari 8 lagi menda yang kita tak suka bagi 0 markah
  4. Dan selebihnya bagi 6 markah

Bila dah setel totalkan semua dari atas ke bawah yang menwakili Otak A, Otak B, Otak c dan Otak D..

Bila dah kira titik markah tersebut kat atas garisan kat gambar di atas.. mana yang lebih kita dapat tau cara mikiran banyak blah mana...

Kekawan tgh menanda dgn permainan tersebut...
Dah setel permainan tu ...kira tamat lah permainan malam tu ..balik dorm tidur aper lagi...
episod malam tu blum habis lagi kat dorm..entah puk baper tidur...layan kekawan..hahahaa
Keesokan Paginya....Program telah bermula..

Hah , apsal tgk atas semua ni.....nak tau aper yang terjadi....
Program pagi tu ada aktiviti wargame bina keyakinan....
Otak c dan Otak d berganbung lepas main panjat memanjat..hahahha

Hari yang sama ada main fly fox juga...
Dah mendarat pun...aku dah lepas dah sebab aku org yang kedua yang main..dan ni lah kali pertama aku main menda ni..akhirnya tercapai juga impian aku nak main menda ni..

Suka dapat main....blur2 lagi tu...

Team awek awek ni..ni Hari ketiga dah ni...

Team lelaki

Gayut jangan tak gayut...
Sempat juga mandi air terjun dekan bagi pelepasan suh mandi.....
Puk 3 setel lah semua program untuk balik ajer...Kenangan kat pintu masuk ....
p/S : tetiba ajer nak menulis....tgk gambar ajer yaaa...

3 comments:

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

bestnyerrrrrr!!!!!!

faisal said...

waaaaaa,a best giler trip camni bro,huhuu...:) dah lama sangat tak buat..ingat nak plan satu trip kesana gaklah..ajak geng2 ofis sekepala,hehe..lama tak singgah sini..akupun bizi gak,huhu..moga ko sihat2 je bro ..:)

dav_perantau said...

aku tau kau bizi aku tgk kemahiran kau makin mantap dlm fotografi nnti leh ajarkan aku..