Nuffnang

Tuesday, April 28, 2009

I follow



Ada ker org kahwin sebab kekawan semua kahwin? Jadi kena kahwin eh...Isk isk isk xelok tu...Mungkin ada kut..Macam ner nak jaga perasaan tu?Tapi kan jodoh pertemuan dah tentukan, cuma kita ajer kena buka jalan...
Aku tergerak bincang pasal ni sebab kawan aku tgr aku bila nak kahwin, aku cakap eh....sampai masa tu kahwin eh aku..jawapn biasa aku jawap..xnak eh jawap jawapan sama blum sampai jodoh tu biasa guna...InsyaAllah doakan aku eh..
Aku bukan kahwin sebab kekawan semua dah kahwin, bagi aku eh kalau kawan aku dah kahwin aku xkisah sangat..Lelaki xper umur 30 leh lagi masih mantap lagi..Kalau perempuan agak susah skit, jangan terasa lak kata kata aku ni..ni hanya pendapat semata mata...
Bagi korang mcm ner pasal kahwin sebab kekawan dah kahwin korang pun nak kahwin, elok ke buat mcm tu?

18 comments:

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

isk!apa pulak kawin ikut kawan...kawin nie bila dah ada jodoh kawin ar...wat per nak ikut kawan dah kawin kita pun nak kena kawin..nanti dpt yg 'x seteru' ssh ooooo

dav_perantau said...

kalau yang pilihan keluarga tu mcmner lak?

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

hurm....kalu mcm tu ssh gak nak kata...tp kalu sayalah...saya pilih sendiri..mmg kita kena ikut keluarga..tp kalu pilih sendiri..kita akan tau baik buruk dia...tp kalu awk rasa dia yg terbaik..awk teruskan jer ikut pilihan keluarga :P

dav_perantau said...

mmg eh pilihan sendiri bagus..tapi pilihan keluarga kekadang lagi bagus dr pilihan sendiri tau..kasih sayang dpat dipupuk selepas kahwin..mcm awak kasih sayag dah dipupuk ..tu aje bezanya kan..

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

hurm..depends...sng cerita...awk wat solat istikharah...x guna kalu bercinta berpuluh tahun tp last2 x kemana...mgkn ada stgh org tu..pilihan keluarga mmg yg terbaik...

dav_perantau said...

sya ker, cerita tu bukan mengena pasal saya..tu citer dulu2 eh..skrg dah lain dah..

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

hahhaha..nie sekadar perumpamaan ;)
btl apa salahnyer..
saya happy unt awk..:D

dav_perantau said...

yaker..bagusnya bakal org nak kahwin ni..terima kasih..

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

heheheh...kena ceria walaupun hati gundah gulana!!!!

dav_perantau said...

apasal lak hati gundah gulana ni..org nak kahwin happy ajer...saat mana paling menakutan awak skrg ni..

TokNabe said...

kawen? kawen kena ikut hati sendiri bukan ikut kawan. kalau dah sedia semuanya eloklah kawen.. dapat la kawan yang bersama siang malam.

pasal upoad video, kawe buat mcm biasa jah. kat postng page tu masukkan video mcm nak masukkan gambar. cuma kalau line streamyx yg tak stabil atau pun line telefon yg bising, proses upload tu akan terganggu.

dav_perantau said...

betul...tu mcm terasa nak nikah ni..ada juga kawan siang malam....

kawe mcm kali tapi xleh upload juga..

TokNabe said...

Kebanyakkan fail kawe guna dlm format .flv ( flash movie) kade2 ada juga fail dlm bentuk .mpeg.

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

hurm..berkata pasal saat..saat ntah!sy pun x terpikir lg...hahahaha

dav_perantau said...

xyah duk pikir sangat..tempuhi aper jua berlaku....ada kawan saya cakap "aper jua berlaku, tempuhi jua"dia pun baru pas nikah juga...releks releks

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

hahahhaha...2lah...baik saya pkr pasal keje saya yg "semakin hari semakin menarik nie" wawawawawawa

p/s:sy ingat jd pegawai nie keje dah senang!!!!

ENoMaTSeNsEi said...

sapa seru gak.nikos la...jodoh duk tange DIO belako....huhu

dav_perantau said...

habis bila agak agak tu mino...aku dgr dekat doss..Yoko?