Nuffnang

Sunday, October 07, 2012

Astro Njoi

Orang nk guna Astro, aku nk guna juga tapi yang xleh nk blah. Nak guna Astro tapi xnak bayar bil bulan2. Agak agak boleh tak. Hah..boleh ajer ..Astro dah kuar kan satu pakej Astro yang xyah nak bayar bulanan cuma bayarkan pemasangan dan rekoder aje. Dengan Harga RM 288 dan tambah RM 100 utk pemasangan jadi korang tambahlah sendiri.

Dengan sedikit info dari laman web ASTRO NJOI aku cubalah apply pakej ni sbb xyah bayar bil kan. Tanpa berpikiran panjang lebar sebenar aku terjebak dlm krisi Njoi ni. Sebab rumah aku masih lagi menggunakan arial lagi dan juga dgn masalah susah mencari channel sebb di kawasan rumah aku dah ramai sangat dah guna astro jadi tarikan astro mengganggu channel arial rumah..Korang pepaham lah aku langsung xdapat tgk apa2 kecuali kawasan rumah aku ni balik kg br lah clear tv nya.

Astro Njoi sebenarnya boleh dikatakan rugi kalau ambik pakej ni walaupun xyah bulanan tapi channel nya sangat terhad untuk tv prima contoh TV3, NTV7,TV8 dan TV9 langsung xdapat.

Sesiapa dah masukkan tu bersabor ajer. Nanti aku cuba guna prepaid plk...nnti aku citer plk yaa...

7 comments:

G said...

rugi ker? u bayar 260 atau 388?
walaupun tak dapat media prima, boleh lagi switch to aerial TV untuk media prime kan?

Astro Njoi said...

http://njoi.my
Semua channel dah termasuk TV3, 8TV, NTV7, TV9 dan lain lain ada dalam nJOI. Bayaran hanya sekali sahaja pada harga RM180 promosi tamat September. nJOI memang sesuai sekali untuk homestay kerana TIADA bayaran bulan-bulan. Hanya sekali bayar sahaja dapat 22 saluran TV dan 20 saluran radio. Daftar Astro nJOI disini http://njoi.my
http://njoi.my

Anonymous said...

Tipu jer....
Dah apply pun.. Tapi tv1, tv9, ntv7, take dapat siaran pun....

Edmund Lim said...

Hi Guys,

Saya baru install Njoi baru-baru ini. Tapi susah nak dapatkan FREE channel untuk 30 hari seperti di janji-janjikan di njoi website. Sudah call banyak kali, tapi dorg bagi tau akan call balik..Tp xjuga call..Email sudah pun hantar..Tp juga balas.

Astro menang servis tak ok lah..Tak ada langsung after sales service.

Kalo sudah mo bagi FREE napa mo tunggu lagi 48 jam? Lagi kena call customer service baru dorg activatekan..Sepatutnya, on the spot activate masa installation.

Edmund Lim said...

Hi Guys,

Saya baru install Njoi baru-baru ini. Tapi susah nak dapatkan FREE channel untuk 30 hari seperti di janji-janjikan di njoi website. Sudah call banyak kali, tapi dorg bagi tau akan call balik..Tp xjuga call..Email sudah pun hantar..Tp juga balas.

Astro menang servis tak ok lah..Tak ada langsung after sales service.

Kalo sudah mo bagi FREE napa mo tunggu lagi 48 jam? Lagi kena call customer service baru dorg activatekan..Sepatutnya, on the spot activate masa installation.

Anonymous said...

aku punya punbaru pasang njoi tp xder pun 30hari yg open sumue chanel njoi tuk preview.mungkin akaun aku tu ex astro custumer kot..mcm sial njoi

Anonymous said...

lepas tu xboleh pakai hdmi kabel pulak..mcm gampang