Nuffnang

Sunday, May 09, 2010

Buat buat bijak ajer

Nk cerita kat putrajaya mcm xder menda nak citerkan..Xbest langsung pun...menyesal ada lah..entah mcm ner lak tergerak nak g sana....Bosing tahap cipan tu aku g sana...Ingat nak enjoy enjoy...terlebih enjoy lak...malas nak citer...aku g kejp ajer sna..

Hah akhirnya semalam aku kembali ke batu phat dengan semangat baru konon..Baru balik berjalan jalan katakan...Ceh...jadi rasa rajin lak...kat umah aku ada 2 switch lampu rosak kerosakannya sama punat nak onkan lampu tu xleh nak gerak mcm jem gitu eh ...dia jadi jem xleh nak on langsung...

Jadi, aku kan anak wayaring..kira nak buat sendirilah..nak ganti yang baru eh...jadi aku pi beli lah peralatan yang baru nak tukar tu.....bila nak buka ok ajer xder masalah/...nak pasang tu..adus aku lupa lak mana natural..aku lupa da...aku cuba ingat ingat ggitu ajer..

Kira dah setel eh..bila nak on kan ibu sawatnya..admin swicth, terus tolak....xleh on..alamak habis eh kali....aku cuba tukar kan wayarnya xleh jg....sebab ada 2 yg rosak satu di ruang tamu, satu lagi dlm bilik aku.....bila check...berpunca dlm bilik aku daa..berjam jam aku cuba tapi xlh..

Akhirnya aku putus asa..call kekawan yg pandai repair smua xleh datang...Jadi semalam aku terpaksa off kan aliran elekrik kat kawaasan bilik aku ajer..jadi bilik aku xleh onkan pc, lampu dan kipas...wawawawawa...nampak gayanya tidur kat luar eh..

P/s: pesanan ku jangan tujuk pandai bab bab elektrik bahaya seh....

Aku xpandai sangat nak cite pasal ni sebab kurang arif pasal elektrik ni...hari ni nak cr org yang leh repair ...

4 comments:

jiha said...

cmner nk enjoy g putrajaya..sok paginye ko demam plk...muahahhahahahahaha

dav_perantau said...

aku demam sebab terkejut kau drive eh......

jiha said...

eleh..ye la tue..sbnrnye terkejut sbb kna dera ngn ak dr bukit jalil kna bljar naik lrt...hahahhahhaahha

dav_perantau said...

takkkkkkkkkkkkkkkkkkkk